VogelKweker

Vogels kweken, een leuke hobby

Aanbevolen

Hoe groot wordt een Japanse kwartel

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe groot een Japanse kwartel kan worden? Het zal u misschien verbazen dat deze kleine vogels indrukwekkende afmetingen kunnen bereiken, waarbij sommige tot 25 cm lang worden en tot 350 gram wegen. De gemiddelde grootte van een volgroeide volwassene is meestal ongeveer 15-18 centimeter lang, waarbij het vrouwtje iets groter is dan het mannetje. Bovendien hebben ze een gemiddelde levensduur van 3-5 jaar en staan ze bekend om hun prachtige verenkleed dat varieert van grijs of bruin tot wit of zelfs zwart. Dus als u op zoek bent naar een exotische vogel die veel kleur en persoonlijkheid in uw huis brengt, overweeg dan een Japanse kwartel!

Dus, hoe groot wordt een Japanse kwartel?

Japanse kwartels zijn kleine vogels met een indrukwekkende spanwijdte! Met een diameter tot 33 cm geven hun vleugels hen de behendigheid en snelheid om in het wild aan roofdieren te ontsnappen. Ze zijn 14-16 cm hoog, 7-8 cm breed en wegen 100-160 gram. Dit alles komt neer op een maximale lengte van 18 cm – waardoor deze kwartels bijzonder kleine maar machtige wezens zijn.

Hoe groot wordt een Jumbo Japanse kwartel?

Japanse kwartels, of Coturnix japonica, winnen aan belang als veehouderij dankzij hun efficiënte omzetting van voer en eieren van hoge kwaliteit met een relatief lage input van middelen. Een enkele volwassen jumbo Japanse kwartel kan tot 25 cm lang worden en ongeveer 250-350 gram wegen, met een indrukwekkende breedte van 9-10 cm en een hoogte van 18-20 cm.

Jumbo en gewone kwartel (Bron)

Hoe groot wordt een Celadon Kwartel?

Celadon Japanse kwartels, bekend om hun blauwachtig gekleurde eieren, zijn een lust voor het oog! Hoewel ze weinig in het wild voorkomen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom fokkers gefascineerd zijn door deze prachtige vogels. Ze kunnen tot 22 cm lang worden en 8-9 cm breed met een hoogte van 16-18 cm; bovendien kunnen ze 200-300 gram wegen! Celadon Japanse kwartels brengen zoveel schoonheid en karakteristieken met zich mee dat het geen wonder is dat het kweken van deze vogels door velen als een eervolle taak wordt gezien.

Andere soorten kwartels

Er zijn veel verschillende soorten kwartels, elk met hun eigen unieke eigenschappen en kenmerken. De meeste worden tot 18 cm lang, maar sommige kleinere soorten zoals de Chinese dwergkwartel kunnen slechts 12-14 cm lang worden. Anderzijds kunnen grotere soorten zoals de Boomkwartel die ongeveer 24-28 cm groot zijn.

Aanbevolen

Onderwerpen

Laatste Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *