| |

Wat u moet weten over het kopen en verzorgen van broedeieren

Als u wilt beginnen met het verzorgen van kuikens, maar u heeft nog geen pluimvee om u op weg te helpen, dan kunt u het beste broedeieren kopen bij fokkers.

Door dit te doen, hoeft u niet met kippen en hanen te werken, die moeilijk te vinden of gewoonweg duur kunnen zijn. Om nog maar te zwijgen, het kan ook veel tijd en moeite kosten om de twee te laten paren. Er is geen garantie dat je bevruchte eieren krijgt en dat ze ook niet uitgroeien tot kuikens.

Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat het werken met broedeieren een van de meest beginnersvriendelijke manieren is die u kunt gebruiken om uw eigen pluimveebedrijf te vormen en te verzamelen en te starten.

Als je geïnteresseerd bent om te weten hoe het proces zal verlopen, ben je hier aan het juiste adres. In de volgende paragrafen zullen we het hebben over alles wat u moet weten wanneer u de eieren koopt en verzorgt, zelfs nadat ze zijn uitgekomen.

Wat zijn broedeieren?

broedeieren kopen

In principe zijn broedeieren bevruchte eieren die enige tijd na het paren door een kip of een moederpluimvee worden gelegd. Door bevrucht te zijn, betekent dit dat de eieren kuikens bevatten, die kunnen uitkomen door kunstmatige en/of natuurlijke incubatie, afhankelijk van wat de handler doet.

Broedeieren worden meestal door fokkers verkocht aan mensen die pluimvee willen gaan verzorgen en uiteindelijk een handvol koppels willen hebben, hetzij als hobby of voor winst.

Aandachtspunten bij het kopen van een broedei

Laten we eerst de dingen doornemen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar broedeieren die te koop worden aangeboden. Dit is erg belangrijk omdat de set eieren die je koopt een grote rol zal spelen in de uiteindelijke resultaten die je mag verwachten.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de vijf belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden:

Type broedeieren

Er zijn verschillende soorten broedeieren die u kunt bezitten en laten groeien. Bij pluimvee zijn je belangrijkste keuzes kwartel-, kip- en eendeneieren. Je keuzes kunnen zelfs worden uitgebreid tot elk dier dat een ei legt, zelfs dieren die zich buiten het pluimveeveld bevinden.

Het is belangrijk dat u zorgvuldig het type ei kiest waaraan u zich zult binden, aangezien veel factoren van dit aspect afhangen. Het heeft met name invloed op het soort broedmachine dat je nodig hebt, de grootte van de broedmachine, het type probiotica en voeding, en dergelijke. Elk ei heeft ook andere groeivereisten, wat betekent dat het algehele proces zal variëren, afhankelijk van waar je voor zorgt.

De grootte, vorm en leeftijd van het ei

Drie andere dingen waarmee u rekening moet houden, zijn de grootte, vorm en leeftijd van de broedeieren.

De grootte van het ei geeft de noodzakelijke incubatie en temperatuur aan die het nodig heeft om te groeien. Je moet iets willen dat niet te klein is, omdat het het lichaam van het kuiken zal beïnvloeden zodra het uitkomt. Tegelijkertijd moet het ook niet te groot zijn om problemen in het arceringsproces zelf te voorkomen. Beide zullen geen kwalitatief hoogstaand resultaat opleveren en natuurlijk gezonde kuikens.

De vorm, aan de andere kant, zal ook van invloed zijn op de conditie van het kuiken tijdens het broedproces. In het ideale geval moet je op zoek naar iets met een stompe kant aan de ene kant en een scherpe kant aan de andere. Koop geen onregelmatig gevormde eieren, aangezien de kans groot is dat het kuiken erin lijdt aan problemen zoals een aangeboren ziekte of ondervoeding.

Voor de leeftijd, vermijd het kopen van broedeieren die twee weken oud en ouder zijn. Het is het beste als ze tussen de zeven en tien dagen oud zijn, omdat dit bereik de beste uitkomst biedt. Naarmate het ei ouder wordt zonder een goede incubatie te krijgen, wordt de kans dat het kuiken uitkomt steeds kleiner.

Verkoper

Het kopen van een broedei zal niet zo lastig zijn als je het bij een gerenommeerde verkoper koopt. Zorg ervoor dat de fokker de eieren legt in een sanitair hok met hennen en hanen die goed worden verzorgd. Als u dit doet, weet u zeker dat de eieren die u uitbroedt van hoge kwaliteit zijn.

De verkoper is ook verantwoordelijk voor de veiligheid van de eieren tijdens de levering, dus informeer naar de verpakking zodra u de kans krijgt om met hen te praten. Sommige groene vlaggen bevatten een “breekbaar” label, krantenvulling voor elk ei, juiste plaatsing en gebruik van stevige kartonnen dozen.

Vermijd degenen die lijken alsof ze niet veel nadenken over dit aspect, aangezien de kans groot is dat u bij levering talloze gebroken eieren krijgt.

U kunt altijd klantbeoordelingen lezen om een ​​goed beeld te krijgen van de manier waarop een verkoper broedeieren verwerkt.

Wat te doen als je het broedei hebt gekregen?

Als je tijdens het koopproces alles goed doet, kun je verwachten dat broedeieren van hoge kwaliteit aan je voordeur worden bezorgd. Houd er echter rekening mee dat uw taken hiermee niet eindigen. Er zijn een aantal dingen die u moet doen voordat u enthousiast wordt over het daadwerkelijke broedproces.

broedeieren te koop

Om een ​​duidelijker beeld te krijgen, is hier een stapsgewijze handleiding die u als referentie kunt gebruiken:

1. Stel verwachtingen in

Eerst moeten we uw verwachtingen uiteenzetten. Een van de belangrijkste dingen die u moet weten, is dat niet elk ei zal uitkomen. Dit is van toepassing ongeacht hoe hun kwaliteit is, hoe oud de eieren zijn, of als je elke norm hebt gevolgd die we in de vorige secties hebben besproken.

Houd er rekening mee dat je met verschillende interne en externe factoren zult werken, dus het is een gegeven dat veel aspecten van invloed zijn op het uitkomen van het ei.

Bovendien, hoe veilig de verpakking van een verkoper ook is, er zijn bepaalde gevallen waarin sommige eieren nog steeds kapot kunnen komen vanwege transportproblemen. In dit geval ligt de fout bij de koerier en het enige dat u kunt doen, is met de verkoper praten voor mogelijke oplossingen.

2. Inspecteer de broedeieren

Als je eenmaal je verwachtingen hebt uiteengezet, misvattingen hebt weggenomen en dergelijke, moet je voor de tweede stap nu de eieren inspecteren. Controleer ze allemaal om te zien of ze scheuren, ongewenst vuil en andere onregelmatigheden hebben.

Dit is ook het moment waarop u controleert of de eieren echt bevrucht zijn of dat de verkoper waarmee u zaken heeft gedaan u onvruchtbare heeft gegeven. Dit doe je door het ei te schouwen. Als er een stamcelmembraan is, is het ei vruchtbaar. Anders heb je een onvruchtbaar ei.

Merk op dat schouwen niet betekent dat je het ei letterlijk boven de brandende kaars moet leggen. Om dit te doen, schakelt u eenvoudig de lichten uit of gaat u naar een plaats met weinig licht. Leg het ei boven een zaklamp en ga op zoek naar het membraan.

3. Maak vuile eieren schoon

U hoeft niet tot het uiterste te gaan om het oppervlak van de eieren die u wilt uitbroeden schoon te maken. Het volstaat om de schelpen af ​​te vegen met een droge doek. Dit is niet nodig en wordt alleen aanbevolen als je te maken hebt met vuilbevlekte eieren. Zorg ervoor dat u dit heel voorzichtig doet om breukproblemen te voorkomen.

Een ding dat je in deze stap ten zeerste moet vermijden, is de eieren wassen en ze in water dompelen, omdat het de beschermende laag van het ei kan verwijderen. Dit kan een grote invloed hebben op de uitkomst van het ei en bijgevolg een negatieve invloed hebben op de ongeboren kuikens.

4. Desinfectie

Afgezien van het schoonmaken van de buitenkant van de leeftijd en het vrijhouden van vuil en vuil, is het noodzakelijk dat u de eieren desinfecteert voordat u met het uitkomen begint. Als u dit doet, kunt u alle achterblijvende bacteriën op de schelpen en de ziekteverwekkers die de groei van de kuikens kunnen beïnvloeden, elimineren.

Er zijn verschillende desinfectiemethoden die u kunt gebruiken. Als u een budget heeft, moet u kiezen voor UV-desinfectie. Gereedschap hiervoor koop je eenvoudig online. U kunt er ook voor kiezen om de eieren te ontsmetten met formaldehyde. Sommige experts in het veld wassen het ei in water, maar als je een beginner bent, wordt dit niet aanbevolen.

5. Opslag voorbereiden

Over het algemeen moet u twee soorten opslag voor uw broedeieren voorbereiden.

De eerste betreft trays en zal voor de volgende stap in de incubator worden geplaatst. U kunt kiezen voor in de winkel gekochte exemplaren als u het budget heeft. Als alternatief kunt u werken met doe-het-zelftrays van karton, plastic of hout. Je hebt echter bouwvaardigheden nodig als je voor het laatste kiest.

De tweede is de broedmachine, die nodig is nadat het hele broedproces is voltooid. Nogmaals, er zijn in de winkel gekochte en doe-het-zelf-gebaseerde. Beide zullen werken. Je hoeft alleen maar rekening te houden met de grootte en het materiaal dat zal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de kuikens veilig en comfortabel blijven.

6. Incubatie instellen

De zesde stap omvat ten slotte het opzetten van de broedmachine en het doorlopen van het broedproces. Hiervoor heb je een betrouwbare broedmachine nodig. Hier heb je ook de eiertrays nodig.

Leg eerst de eieren in de bak. De grotere of botte kant van het ei moet naar boven gericht zijn, terwijl het kleinere of scherpere uiteinde naar beneden tegen de broedmachine moet liggen.

Voor de incubatie zijn er twee belangrijke dingen die u in de instellingen moet wijzigen: temperatuur en vochtigheid. De temperatuur moet te allen tijde op 100, 5 ° F worden gehouden voor kippeneieren. De luchtvochtigheid daarentegen moet ongeveer 50% tot 55% luchtvochtigheid zijn. De details zullen nog steeds variëren, afhankelijk van het ei dat je laat groeien.

7. Wacht op de groeivoortgang van eieren

Als alles eenmaal is ingesteld, zit er niets anders op dan te wachten op de groei en het uitkomen van het ei. Over het algemeen duurt de dienstregeling ongeveer 21 dagen.

Sommige eieren kunnen eerder of sneller uitkomen, afhankelijk van hun type en structuur. Zorg er in ieder geval voor dat de broedmachine gedurende de hele periode in de juiste stand blijft staan. Blootstelling aan de verkeerde temperatuur en vochtigheidsgraad kan de conditie van de kuikens ernstig aantasten.

Hoe zorg je voor de kuikens na het uitkomen?

Stel dat je na ongeveer 21 dagen gezonde, pas uitgekomen kuikens krijgt. Wat moet je daarna doen? Breng je ze meteen naar het hok voor interactie met andere kippen, of blijven ze in de couveuse? Wat hebben ze nodig om volledig te overleven tot ze volwassen kippen, eenden, enz. worden? Hieronder staan ​​alle dingen die je moet weten:

De kuikens overdragen

Raak niet te opgewonden als een kuiken in de broedmachine uitkomt. Je moet wachten tot elk van de eieren is uitgebroed. Na 12 tot 24 uur is dat pas het juiste moment om ze eruit te halen en over te brengen naar de broedmachine. Je merkt misschien dat hun lichaam vochtig is, maar je moet ze zo houden.

Stel ze bovendien nog niet te veel bloot aan de externe omgeving aangezien ze op hun nieuwe plek nog de juiste luchtvochtigheid en temperatuur moeten krijgen. Vooral de luchtvochtigheid moet op een hoog niveau worden gehouden als het eenmaal naar de broedmachine is overgebracht. Dit houdt hun lichaam vochtig en warm terwijl ze zich nog ontwikkelen.

Voorzien in benodigdheden

Uw kuikens hebben een toegankelijke bron van schoon water nodig, zowel in de broedmachine als in de broedmachine. Dit zou je belangrijkste prioriteit moeten zijn, aangezien de kuikens gevoelig zijn voor uitdroging. Startvoer moet ook met mate worden gegeven. In beide opzichten moeten zowel de water- als de voedselbron precies de juiste maat hebben zodat de kuikens er bij kunnen zonder te verdrinken of in de container te vallen. Zoek naar een kippen waterbak wanneer u dit instelt.

Het gebruik van probiotica is ook een goede stap om te nemen, maar doe dit met mate. Dit is gunstig voor het immuunsysteem en de darmgezondheid van de kuikens, maar te veel geven kan op de lange termijn hun gezondheid aantasten.

Weet wanneer je de kuikens met rust moet laten

Pas uitgekomen kuikens zijn hoogstens enkele dagen oud. Het is begrijpelijk als je opgewonden bent omdat ze eindelijk wakker zijn, maar het is belangrijk om te weten wanneer je ze met rust moet laten. Op dit moment draait uw rol alleen om hen te voorzien van hun behoeften, wat we eerder hebben besproken. Raak ze niet aan als dat niet nodig is. Met ze spelen wordt ook niet aanbevolen, zodat ze niet gestrest raken.

Samenvatting

Om ervoor te zorgen dat u broedeieren van hoge kwaliteit en gezonde kuikens krijgt, is het belangrijk dat u van het begin tot het einde goed weet wat u moet doen. Dit geldt ook voor de dingen die je niet moet doen om te voorkomen dat de eieren en kuikens floreren.

Houd er terzijde rekening mee dat een van de grootste factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de broedeieren, de verkoper is of de plaats waar u ze koopt. Wanneer u op zoek bent naar broedeieren die te koop zijn, zorg er dan voor dat u de fokker, de eierbron en de soortgenoten grondig inspecteert. Als u dit doet, weet u zeker dat u waar voor uw tijd en geld krijgt.

Dat gezegd hebbende, als je nog niet weet waar je eieren kunt kopen, raad ik je aan de broedeieren te bekijken die ik op mijn  site verkoop . Ik bied kwartel-, kip- en eendeneieren aan, allemaal van hoge kwaliteit. U kunt dit  formulier invullen  als u vragen heeft.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *