Kunnen dwergpapegaaien praten? Zo ja, hoe ze dat te laten doen?

Dwergpapegaaien zijn populair in huisdieren. Hun unieke kleur en het vreemde gedrag van sterven wanneer ze niet vergezeld gaan van een partner, maken hun gewaardeerde huisdieren. Maar afgezien van hun uiterlijk en gedrag, hebben dwergpapegaaien misschien nog een andere truc onder hun mouwen (of vleugels).

Dwergpapegaaien kunnen namelijk leren praten, al is de kans hierop klein. Je zult ze goed moeten trainen om ze te leren praten.

Ik denk dat je dit niet weet, maar dwergpapegaaien zijn papegaaien. Ja, ze maken deel uit van de vogelgroep die het vermogen heeft om menselijke spraak na te bootsen. Maar waarom kunnen papegaaien eigenlijk praten? Hun hersenen zijn anders gestructureerd dan die van anderen. In hun hersenen bevindt zich een buitenste schil van de hersenen van een papegaai die experts het zangsysteem noemen.

Dwergpapegaaien produceren meestal een luid krijsend geluid wanneer ze communiceren met hun partners. Maar aangezien ik zei dat deze vogels ook papegaaien zijn, vraag je je misschien af…

Kunnen dwergpapegaaien praten?

Dwergpapegaaien hebben het vermogen om te praten. Dit gebeurt echter net zo zeldzaam als de bal door een basket schieten met je ogen dicht.

Verwacht niet dat agapornissen zinnen of zinnen uitspreken. Als je vogels wilt die veel kunnen praten, kun je beter Afrikaanse grijze papegaaien, parkieten, geel voorhoofd amazones of dubbelgeelkopige amazones grootbrengen.

Meestal produceren agapornissen een geluid dat opvallend veel lijkt op het hoge gierende wiel van een motorfiets op de weg.

[content-egg-block template=offers_list next=4]

Kunnen ze zelf leren?

Dwergpapegaaien brengen hun vrolijke tijd door met hun partner. En dus nemen ze misschien geen notitie van het geluid dat om hen heen is. Dit maakt het moeilijk voor hen om zelf menselijke spraak te leren.

Maar met geleidelijke en geduldige training kunnen dwergpapegaaien spreken. Maar zoals ik al eerder zei, verwacht niet veel. Wanneer dwergpapegaaien spreken, is spraak meestal beperkt tot één of twee woorden.

Desalniettemin, zelfs als ze leren praten, is het geluid dat ze maakten verre van de herkenbare menselijke spraak die afkomstig is van Afrikaanse grijze papegaaien en parkieten. Je zult goed moeten luisteren om het specifieke woord of de specifieke woorden te begrijpen die de dwergpapegaaien zeggen.

Wat is het succespercentage?

Als we het vermogen van dwergpapegaaien om met Afrikaanse grijze papegaaien te praten vergelijken, is het slagingspercentage 40% – 50%. Het is niet zo veel. Toch is een kans hebben beter dan geen kans hebben, toch?

Het duurt enkele jaren voordat je dwergpapegaaien kunnen praten. Verwacht dat je hen gedurende ten minste drie tot vijf jaar taal blijft leren.

En misschien krijg je ook niet meteen resultaat. Terwijl je ze lesgeeft, zullen de dwergpapegaaien geen tekenen vertonen dat ze iets hebben geleerd. Het enige dat u kunt doen, is wachten op het moment waarop ze een tjilp laten horen die sterk lijkt op het woord dat u wilt dat ze leren.

Dat gezegd hebbende, moet je weten dat geduld de sleutel is. Blijf ze onderwijzen, zelfs als de dwergpapegaaien geen tekenen van leren vertonen.

[content-egg-block template=offers_list next=4]

Welke dwergpapegaaien zijn het meest geschikt om les te geven?

Dwergpapegaaien die een jaar oud zijn, zijn het meest ideaal. Dat komt omdat hun hersenen zich nog steeds aanpassen aan de input van hun omgeving. En dus kunnen ze gemakkelijk dingen uitkiezen die hen zijn geleerd.

Dus als je dwergpapegaai thuis nu drie jaar oud is, wil je misschien een jonger paartje kopen om mee te trainen. Wees hier niet pessimistisch over, want het is leuker om meer dwergpapegaaien te hebben. Weet je niet dat ze actiever worden als ze in grote groepen zijn?

Je moet ook nadenken over je reactie. Behalve dat ze jong zijn, moeten de dwergpapegaaien ook zeer reactief zijn op menselijk contact om te leren praten. Verbinding is de sleutel bij het lesgeven. En als ze gemakkelijk reageren als je contact legt, is het opbouwen van een verbinding eenvoudig.

dwergpapegaaien

Laten we de dwergpapegaaien leren praten!

Vestig eerst vertrouwen

Je kunt de dwergpapegaaien niet leren als je geen vertrouwen wekt. Een band zal het voor hen gemakkelijker maken om kennis te nemen van jou en je acties.

Om een ​​band met de dwergpapegaaien op te bouwen, aai ze elke dag langzaam terwijl ze in de kooi zitten. Zodra ze hun hoofd op je vingers beginnen te rusten, is het tijd om ze eruit te halen en op je schouders te leggen.

Je weet dat de dwergpapegaaien voor je zijn opgewarmd als ze comfortabel op je schouder of op je hoofd liggen.

Overigens hoef ik niet te benadrukken dat het voeren van hen ook cruciaal is, aangezien het al duidelijk is.

Leer de woorden

Ga verder om de volgende woorden te leren. Spreek woorden van twee letters voor hen uit; voorbeelden zijn at, in, on, up, etc. Dit hoeven ze niet te leren. Het doel van het proberen van woorden van twee letters is om hun hersenen voor te bereiden om woorden van drie tot vier letters te leren.

Speel Word-mp3’s

Word mp3’s zullen helpen. Speel deze op momenten dat de dwergpapegaaien niets doen in hun kooi. De apparatuur die je nodig hebt is een kleine Bluetooth-speaker en je telefoon. Vergeet niet om de luidspreker op middelhoog of lager te zetten, anders kunnen de dwergpapegaaien last krijgen van ongemak.

[content-egg-block template=offers_list next=4]

Herhaling en beloning

Vergeet aan het einde van elke trainingssessie niet om de dwergpapegaaien een traktatie te geven. Onthoud ook dat consistentie de sleutel is. Dus om de dwergpapegaaien succesvol te laten leren, vergeet niet om ze elke dag 30 minuten of een uur les te geven.

Conclusie

Een dwergpapagaai kan praten, maar hebben veel training nodig. Dus als je wilt dat ze leren praten, wees dan bereid om veel tijd te besteden aan het uitspreken van woorden voor hen.

Vanwege hun inherente hoge stem is het moeilijk om de woorden te onderscheiden die een dwerg papagaai uitspreken. Stel je verwachtingen dus niet te hoog, anders zou je teleurgesteld kunnen worden, zelfs als de dwergpapegaaien wel leren praten.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Hallo

    Ik heb een hele lieve agapornis die net 1 is geworden, hij is bij ons vanaf 6 weken oud.

    Hij kan zijn eigen naam zeggen (sjakkie), en nog een aantal andere woorden : kusje, goed zo, en hij kan het nies geluid nadoen (hatsjoe) ook hoest hij soms als wij moeten hoesten en ik begin steeds meer woordjes te herkennen, het is echt heel leuk!

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *