Kunnen tamme papegaaien in het wild overleven?

Mensen zijn dol op papegaaien en het is eenvoudig te begrijpen waarom ze zo populair zijn als huisdier.

Papegaaien zijn niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar ze zijn ook intelligent en grappig.

Het probleem is dat wanneer individuen overwegen een papegaai als huisdier te kopen, ze alleen de positieve aspecten in overweging nemen.

Papegaaien zijn echter niet voor iedereen. Het zijn ongelooflijk complexe vogels die veel aandacht en zorg vragen. Helaas weten veel mensen niet hoeveel zorg en aandacht papegaaien nodig hebben en eisen. Als gevolg hiervan vinden veel mensen hun papegaaien te zwaar om te hanteren nadat ze ze als huisdier hebben gekocht en proberen ze een manier te vinden om van ze af te komen.

Veel vogelliefhebbers geloven dat opgesloten papegaaien mentaal worstelen en beter presteren in het wild. Het is dus ethisch verantwoord om een papegaai in gevangenschap in het wild vrij te laten. Dus de vraag hier is: “Kunnen gedomesticeerde papegaaien overleven in het wild?”. Maak je geen zorgen als je je dit afvraagt; dit artikel zal uw vragen beantwoorden.

Het korte antwoord is een NEE! Gedomesticeerde papegaaien kunnen in het wild niet gedijen omdat ze niet over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om aan voedsel te komen en roofdieren te vermijden. Ze moeten ook leren omgaan met hoge temperaturen en, in het geval van sommige soorten, hoe ze moeten migreren. Op jonge leeftijd leren hun ouders en andere bekende vogels hen deze vaardigheden. Wanneer een huispapegaai wordt geconfronteerd met een roofdier, heeft hij geen idee hoe hij moet opgaan. Gekooide vogels kunnen de gecompliceerde sociale hiërarchie die er bestaat onder wilde papegaaien niet begrijpen, daarom zullen ze worden afgewezen. Het is mogelijk dat als je je vogelkooi opent en je papegaai eruit laat, het niet langer dan een paar dagen duurt. Hoewel papegaaien een hoger niveau van emotie en intelligentie hebben dan andere vogels, is overleven nog steeds moeilijk. Bovendien is het in veel gebieden onwettig om papegaaien vrij te laten.

In dit artikel vindt u alle informatie die u over dit onderwerp nodig heeft. Je wilt nu toch niet stoppen met lezen?

Waarom kunnen tamme papegaaien niet overleven in het wild?

Gedomesticeerde papegaaien zijn niet gewend om in het wild te leven, en ze weten niet hoe ze zich moeten aanpassen aan slecht weer of roofdieren moeten vermijden. papegaaien die in huizen met andere huisdieren zijn grootgebracht, kunnen kwetsbaarder zijn, omdat ze ervan uitgaan dat alle andere honden en katten veilig in de buurt zijn.

Omdat ze nooit hebben leren foerageren, kunnen gezelschapsvogels ook geen voedsel vinden in het wild. Gezelschapsvogels bouwen relaties op met hun menselijke families en wanneer ze worden vrijgelaten, ervaren ze een enorme mate van stress en verlatingsangst.

Komen huispapegaaien uit het wild?

De meerderheid van de gezelschapsvogels wordt in gevangenschap gefokt in plaats van in het wild te worden genomen. Dit omvat exotische dieren die massaal worden gefokt en vervolgens met miljoenen worden verkocht aan dierenwinkels.

Helaas is er in de Verenigde Staten geen federale wetgeving om deze vogels in de huisdierenhandel te beschermen, maar met een beetje onderzoek vindt u misschien een respectabele fokker om uw huisdier van te adopteren.

Vogels die uit het wild zijn gevangen voor het leven in een huis of dierentuin, lijden enorm als gevolg van hun verwijdering uit hun oorspronkelijke habitat. Wilde vogels bouwen sociale relaties met elkaar op en passen zich aan hun omgeving aan, en ze mogen nooit worden verplaatst.

Tot slot, het adopteren van een vogel die in gevangenschap is gefokt en op zoek is naar een huis, verdient de voorkeur boven het vangen van een wilde vogel.

Ondanks de problemen in de handel in huisdieren, zullen deze vogels uiteindelijk huizen nodig hebben om te overleven en te bloeien.

Wilde vogels die zo gewond zijn geraakt dat ze niet meer in het wild kunnen overleven, vormen mogelijk een uitzondering op de norm.

Als je een gewonde of zieke wilde vogel tegenkomt, vraag dan hulp aan een professionele natuurrehabilitator of een natuurcentrum. Ze zullen je meestal een reeks vragen stellen om te zien of de vogel echt hulp nodig heeft en of hij kan worden vrijgelaten.

Wat zijn programma’s voor het vrijlaten van papegaaien en hoe werken ze?

“Ik kan een gedomesticeerde papegaai niet in het wild vrijlaten,” denk je misschien, “dus wat zijn deze vrijlatingsprogramma’s?”

Technisch gezien kun je een papegaai in het wild vrijlaten als de wet in jouw land dit toestaat. Vrijlatingsprogramma’s bevrijden de vogels ook, maar ze doen het methodisch.

Deze projecten concentreren zich op het vrijlaten van papegaaien met een goede overlevingskans in het wild. Papegaaien die in het wild zijn uitgebroed, papegaaien die korte tijd in gevangenschap zijn geweest en papegaaien die op de juiste manier hebben geleerd om in het wild te leven, zijn allemaal goede kandidaten voor deze initiatieven.

Conclusie

Papegaaien zijn heerlijk kuddedieren. Ze zijn erg afhankelijk van hun verzorgers. Het is onrechtvaardig om ze in het wild vrij te laten zonder voldoende training, omdat gevangenschap hen berooft van de vaardigheden die ze nodig hebben om in het wild te gedijen.

Samenvattend: eigenaren van vogels mogen hun papegaaien nooit alleen in het wild vrijlaten. Alleen deskundigen van een vogelopvang of opvangcentrum zijn gekwalificeerd om dit te doen. Geef het dus aan hen door.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *