|

Kunnen Valkparkieten Brood Eten? Dingen die je moet weten over het voeden van je buddy

Valkparkieten zijn een favoriete keuze voor veel vogelliefhebbers en -houders. Valkparkieten zijn geweldige huisdieren omdat ze geen gespecialiseerde zorg nodig hebben en bekend staan ​​als extreem sociaal. Ze genieten van interactie met mensen en andere valkparkieten. Zoals elk huisdier, moeten valkparkieten echter goed worden verzorgd, inclusief wat ze moeten voeren. Een veel voorkomende vraag is of valkparkieten brood kunnen eten.

Kunnen valkparkieten brood eten?

Brood is een soort koolhydraat, maar het bevat veel suiker. Suiker kan leiden tot obesitas en diabetes. Het veroorzaakt ook een piek in de bloedsuikerspiegel. Een valkparkietdieet moet gebaseerd zijn op een zaadmengsel met een kleine hoeveelheid groenten voor vitamines. Brood alleen zou niet het enige voedsel voor uw valkparkiet moeten zijn. Als je je vogel iets zoets wilt aanbieden, maak dan een fruitsalade of bak muffins gemaakt van volkoren meel.

Wat eten Valkparkieten?

Valkparkieten zijn alleseters, wat betekent dat ze verschillende soorten voedsel eten. In het wild vinden valkparkieten hun voedsel van zaden, planten, bloemen en bessen die in Australië groeien. In gevangenschap eten ze een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel.

Kunnen valkparkieten brood eten als het op brood aankomt? Het antwoord is ja! Maar er is een addertje onder het gras:

Valkparkieten mogen niet alleen met brood worden gevoerd. Ze mogen alleen brood krijgen als traktatie of af en toe een maaltijd. Dat komt omdat brood de voedingsstoffen mist die uw vogel nodig heeft om na verloop van tijd gezond te blijven.

Brood mag nooit meer dan 10% van het dieet van uw vogel uitmaken. En als u alleen uw valkparkietbrood voert, kan dit later leiden tot leverproblemen of andere gezondheidsproblemen! Dit komt omdat vogels veel vitamine A en B12 hebben, die in vleesbronnen voorkomen, maar niet in granen zoals tarwebloem.

Om ervoor te zorgen dat je vogel alle voedingsondersteuning krijgt die ze nodig hebben, wil je ze ook elke dag verse groenten en fruit geven! Je kunt ook proberen wat noten of zaden aan hun dieet toe te voegen voor een extra eiwitboost.

Hoeveel moet je je vogel voeren?

# 1: Valkparkieten moeten een verscheidenheid aan voedsel krijgen.

Valkparkieten houden van eten! Ze zullen bijna alles eten wat je ze geeft, dus het is belangrijk om ze niet te veel te voeren. U wilt ervoor zorgen dat ze een passend dieet krijgen en dat ze de juiste porties eten.

#2: Ze hebben vitamines en mineralen nodig.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw valkparkiet alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft, is door een vogelspecifiek multivitaminen- en mineralensupplement van hoge kwaliteit te gebruiken om zijn dieet aan te vullen. Dit zal hen voorzien van een overvloed aan vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

#3: Geef ze geen voedsel dat schadelijk of giftig kan zijn voor vogels.

Sommige voedingsmiddelen zijn giftig of ongezond voor vogels, dus het is belangrijk dat u weet met welke soorten voedsel u ze niet moet voeren! Dit omvat druiven, rozijnen, avocado, rauwe aardappelen, cafeïne, alcohol, chocolade, uien en knoflook, avocado’s, rauw fruit of groenten die niet bedoeld zijn voor dierlijke consumptie (citrusvruchten), rabarberbladeren, rauwe taugé en alles wat gistdeeg/beslag bevat.

#4: Hoe zit het met brood?

Brood mag niet als maaltijd worden gegeven

Hoe u uw valkparkieten het beste kunt voeren

Valkparkieten zijn zeer sociale en intelligente vogels. Ze zijn ook een beetje aan de dikke kant, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals obesitas. Veel valkparkieten doen het redelijk goed met de traditionele zaaddiëten die in veel dierenwinkels of online worden aangeboden, maar ze zullen ook genieten van ander voedsel in hun dieet.

Houd er rekening mee dat al het voedsel dat u uw vogel voedt, in kleine stukjes moet worden gehakt (niet groter dan een centimeter), zodat ze het gemakkelijk kunnen eten. Bied ze een verscheidenheid aan groenten en fruit zoals avocado’s, druiven, appels, komkommers, courgettes, paprika’s, broccoli, wortelen en meer. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten zaden, zoals saffloerzaden of zonnebloempitten voor variatie in hun dieet. En wanneer al het andere faalt? Probeer wat brood te hakken om ze aan te bieden!

Gevolgtrekking

Valkparkieten kunnen brood eten, maar ze moeten het niet de hele tijd voeren. Het beste advies dat we hebben voor het voeren van uw valkparkiet, is om een ​​uitgebalanceerd dieet met veel eiwitten en koolhydraten en vers fruit, groenten en gezonde lekkernijen te geven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *