Waar komen caiques vandaan?

Caiques zijn een soort papegaai die inheems is in de Amazone. Ze worden sinds de jaren veertig geëxporteerd vanuit Zuid-Amerika voor gebruik als huisdier.

Mensen vragen zich misschien af ​​waar caiques vandaan komen? Caiques zijn inheems in het Amazonebekken in Zuid-Amerika. Ze leven in het bladerdak van het regenwoud en zijn te vinden in dichte bossen van Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Suriname, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia.

Caiques worden ook geëxporteerd vanuit hun natuurlijke habitat naar Europese huizen voor gebruik als huisdieren. Ze zijn de laatste jaren populair geworden als gezelschapsdieren vanwege hun intelligente en speelse persoonlijkheden. Ondanks dat het een gewoon huisdier is, weten veel mensen niet waar deze geweldige vogels vandaan komen en wat er voor nodig is om voor ze te zorgen.

Wat zijn de verschillende soorten caiques?

Deze vogels zijn er in vele kleuren en soorten. Eén kleur is wit, groen en oranje en dit type caique staat bekend als de ‘witbuik caique’. Een ander type is wit, groen, oranje en zwart, “zwartkop caique” genoemd.

[content-egg-block template=offers_list]

Het leven van een caique

Caiques worden meestal in het wild geboren. De gemiddelde legselgrootte is 4-6 eieren. Als ze eenmaal zijn uitgekomen, voeden de ouders ze ongeveer negen maanden op en leren ze hoe ze moeten jagen en op zoek gaan naar voedsel. Na negen maanden beginnen de kuikens zich te vertakken en hun omgeving te verkennen.

Zodra ze op tweejarige leeftijd geslachtsrijp zijn, zullen ze een paren vormen met een andere caique van het andere geslacht en een eigen gezin stichten. Ze hebben de neiging om in grote groepen in het wild te leven, en sommige rapporten schatten dat er wel 20-40 vogels in één groep kunnen zijn!

Hoe zorg je voor een caique?

Caiques zijn intelligente en speelse wezens die veel aandacht nodig hebben. Ze kunnen zich vervelen als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Ze houden er ook niet van om in de kou te staan. Caiques zijn gevoelig voor extreme temperaturen, dus ze mogen niet worden blootgesteld aan iets onder de 50 graden Fahrenheit (10 graden Celsius).

Omdat caiques veel zorg nodig hebben, moeten hun eigenaren begrijpen wat ze nodig hebben. Ze hebben veel mentale stimulatie nodig door ze te betrekken bij interactief spel of trainingssessies. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze vogels elke dag voldoende vers voedsel en vers water krijgen!

Als u op zoek bent naar een nieuw huisdier, is het misschien de moeite waard om een ​​caique te adopteren! Ze hebben een ongelooflijk vriendelijk karakter en zullen je veel liefde geven, zolang je bereid bent ze de zorg te geven die ze verdienen.

Conclusie

De caique is een kleine, kleurrijke, intelligente vogel afkomstig uit Brazilië. Ze staan ​​bekend als uitzonderlijk sociale vogels die graag in de buurt van mensen zijn. Caïques worden ook beschouwd als zeer getalenteerde zangers. 

Deze vogels zijn populaire huisdieren in veel landen en worden vaak gebruikt voor entertainment. Caiques zijn intelligente vogels met prachtig verenkleed die al heel lang bestaan. Ze worden nog steeds geïmporteerd om als huisdier te worden verkocht.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *