VogelKweker

Vogels kweken, een leuke hobby

Aanbevolen

Hebben Valkparkieten een metgezel nodig?

Een valkparkiet is een papegaaiachtige vogel van de kaketoesoort die vooral bekend staat om hun kopkam waarvan wordt aangenomen dat deze door de vogels wordt gebruikt om communicatie tot stand te brengen. 

Het is de enige vogel van de kaketoesoort die gemakkelijk te temmen is in krappe ruimtes en het gemakkelijk maakt om als huisdier te houden. Veel mensen hebben valkparkieten als huisdier en hebben misschien vragen over hoe ze ze zo comfortabel mogelijk kunnen houden. 

Heeft u een valkparkiet en wilt u weten of u er een gezelschapsdier voor moet nemen? Dit artikel geeft antwoord op de vraag of de valkparkiet een metgezel nodig heeft, en zo ja, welk soort gezelschap?

Hebben Valkparkieten een metgezel nodig?

Ons leven verandert heel snel en we krijgen het elke dag een stuk drukker met school, werk, gezin of andere activiteiten. Waarschijnlijk heb je nu meer werk dan een jaar geleden. En als je meer banen of activiteiten hebt, moet je vaker het huis uit. Als je een valkparkiet hebt, vraag je je waarschijnlijk af of je je huisdier een metgezel moet geven. Dus het antwoord is ja, de valkparkiet heeft een metgezel nodig.

In het wild genieten de valkparkieten van het gezelschap van elkaar. Er wordt gezegd dat ze in groepen van tien tot honderd vogels leven, die bij elkaar wonen, paren en op zoek zijn naar voedsel. De valkparkiet is dan ook een sociale vogel die gezelschap nodig heeft.

Wat voor soort metgezel heeft de valkparkiet nodig?

We zijn het erover eens dat de valkparkiet, net als mensen en andere dieren, gezelschap nodig heeft. Maar wat voor soort gezelschap heeft je valkparkiet nodig?

Menselijk gezelschap

Je hebt een valkparkiet als huisdier gekocht omdat je gezelschap nodig hebt. Nou, raad eens? Dat heeft de vogel ook nodig. Valkparkieten hebben menselijk gezelschap en sociale vogels nodig, en ze hebben meer kans om zich sneller met mensen te verbinden dan welke andere vogel dan ook.

Het zal daarom waarschijnlijk goed opschieten met uw grote familie of vrienden. Maar het is belangrijk op te merken dat het huisdier van een valkparkiet uw gezelschap nodig heeft. Het zou daarom het beste zijn als u overdag wat van uw tijd neemt om uw huisdier te controleren

Nog een vogel

Als je het meestal erg druk hebt, heb je misschien aanzienlijk minder tijd om met je valkparkiet door te brengen, en dit kan een aantal negatieve effecten op hem hebben. De effecten kunnen worden opgemerkt door gewichtsverlies, constant geschreeuw of het plukken van veren.

Dus ik zou adviseren om je huisdier een andere vogel te geven om tijd mee door te brengen. Houd er ook rekening mee dat het niet gegarandeerd is dat de valkparkiet de nieuwe metgezel leuk zal vinden, en het is essentieel om de twee vogels in aparte kooien te houden om ze ruimte te geven.

Zelfs als het een andere valkparkiet van het andere geslacht is, moet je er rekening mee houden dat de valkparkiet van nature zijn eigen partner kiest en daarom niet goed kan opschieten met de keuze die je voor hem maakt. De valkparkiet moet in een ruime kooi worden gehouden waar hij vrij kan bewegen en genieten van zijn kleine omgeving.

Hoeveel gezelschap moet je je valkparkiet geven?

De valkparkiet heeft elke keer gezelschap nodig. Of het nu overdag of ’s nachts is, de vogels moeten weten dat ze niet alleen zijn. In zijn natuurlijke habitat, het wild, trekt de vogel graag samen met anderen in zijn soort, en alleen zijn in deze omgeving betekent alleen zijn. 

Zelfs tijdens de slaap heeft de vogel een metgezel nodig. Er wordt gezegd dat de vogel nachtangst ervaart, die ernstig kan zijn en zelfs de dood kan veroorzaken. Je moet dus heel goed op je huisdier letten. Als u niet in de buurt bent, zorg er dan voor dat uw familie of vrienden hen controleren.

Tijd doorbrengen met je Valkparkiet

Een praatje maken

Hoewel je valkparkiet misschien niet als een mens praat, is hij in staat tot communicatie. Het is nogal een sociale vogel, en je kleine vriend kan geluiden zoals fluiten nadoen. Het zou helpen als je naar zijn kooi ging en vaak fluit. 

Probeer verschillende geluiden om te zien of ze kunnen imiteren. U kunt bijvoorbeeld proberen in stappen te fluiten en te pauzeren om de vogel het geluid te laten proberen. Probeer dit elke dag ongeveer tien minuten om te zien hoe uw vogel reageert. Dit helpt om een ​​verbinding tot stand te brengen en, natuurlijk, jullie allebei gelukkiger te maken voor de dag.

Gaan wandelen

Uw huisdier kan zijn “ik-tijd” in de kooi waarderen, maar dat betekent niet dat hij al zijn tijd opgesloten in zijn kleine huis moet doorbrengen. Het moet ook genieten van wat tijd in de natuur. Je kunt de vogel dus op je schouder of hand laten springen en een wandeling in het park maken. 

Je kunt hem ook vrij in huis laten rondhuppelen terwijl je je klusjes doet, of misschien met de kinderen in huis spelen, zolang je ze maar in de gaten houdt om geen pijn te doen of de vogel te verwonden.

Hand Training

Het natuurlijke gedrag van een valkparkiet is om op zitstokken te rusten. U kunt uw huisdier ook trainen om op uw handen te rusten, zodat u meer tijd samen kunt doorbrengen. Dit kan al als de vogel ongeveer acht tot twaalf weken oud is. 

Houd er echter rekening mee dat het proces geduld vereist en dat het geleidelijk moet gebeuren. Laat de vogel eerst wennen aan uw gezelschap, zodat hij comfortabel op uw vingers kan springen. 

Het is aan te raden dat één persoon dit doet zodat de vogel een band met die persoon opbouwt. En ik neem aan dat de valkparkiet je huisdier is, dus je moet dit zelf doen. Wees geduldig met uw huisdier en doe dit zo lang als nodig is.

Conclusie

Een valkparkiet heeft gezelschap nodig, of het nu een menselijk gezelschap is of het gezelschap van een andere vogel. Het is een sociale vogel die 24 uur per dag gezelschap nodig heeft. 

Dit artikel geeft de informatie die ik vond dat je zou moeten weten over valkparkieten en gezelschap als je er een hebt of van plan bent er een te krijgen. Het is het beste als u zoveel mogelijk tijd met uw huisdier doorbrengt. Ze hebben gezelschap nodig.

Aanbevolen

Onderwerpen

Laatste Reacties