Welke kooi voor een caique?

Je wilt een caique als huisdier, maar dan moet je natuurlijk wel een vogelkooi hebben. Daarom ga ik wat op zoek naar geschikte kooien voor je caique.

Een geschikte kooi voor een caique heeft afmetingen van ongeveer 100 cm lang, 50 cm breed en 70 cm hoog. Ruimer mag altijd, maar laat je caique geregeld uit zijn kooi voor beweging. Hij moet ook stevig gemaakt zijn om de knaaglust van je caique te doorstaan.

Nu je een idee hebt ga ik op zoek naar webshops die een geschikte papegaaien kooi verkopen.

Work-For-U ® – Multifunctionele papegaaien kooi

De multifunctionele papegaaien kooi van Work-For-U is zeer stevig gebouwd en is onverwoestbaar voor je caique. Hij heeft afmetingen van 152 cm x 48 cm x 47,5 cm.

Bekijk de meest recente prijs op bol.com

De afmetingen zijn iets kleiner dan aanbevolen, maar als je minder speelgoed hangt en hem veel uit zijn kooi laat spelen is deze kooi nog geschikt voor een caique.

Een extra voordeel is dat je caique ook buiten zijn kooi een speelplek heeft. Bovenop de kooi is namelijk een speeltuin voorzien voor je caique.

Junior papegaaienkooi

Deze papegaaien kooi is iets ruimer dan de vorige, al scheelt het niet veel. De afmetingen van deze JBL Dier papegaaienkooi zijn 55 x 130 x 55 cm.

Bekijk de recentste prijs op Bol.com

Ook bij deze caique kooi kan je caique bovenop zijn kooi zitten. Al is de speel mogelijkheid iets beperkter. Je caique zal liever op de eerste kooi spelen dan op deze kooi.

Deze kooi is uitstekend voor baasjes die hun caique minder uit de kooi laten, dan heeft hij toch iets meer plaats binnen in.

Wat moet er in een kooi?

Er zijn een aantal spullen die je nodig hebt voor je vogel gelukkig te maken en zelf voor hem in leven te houden. Volgende dingen moet u voorzien in de kooi van je vogel.

Eet en drinkbak

Een drink en eetbak is een must in elke vogelkooi, en liefst eentje speciaal ontwikkeld voor papegaaien. Papegaaien eetbakken zijn steviger gemaakt en hebben soms ook een systeem zodat de papegaai hem niet op de grond kan gooien. Enkele voorbeelden van voer- en drinkbakken zijn:

[content-egg-block template=offers_grid groups=”voerbak”]

Het is belangrijk om je vogel kwaliteitsvoer te geven, daarom heb ik een blogbericht met de beste papegaaienvoer uitgeschreven.

Speelgoed

Speelgoed mag zeker niet ontbreken bij een caique papegaai. Het zijn echte clowns die graag spelen, dus doe ze een plezier en geef ze speelgoed voor vogels.

[content-egg-block template=offers_grid groups=”speelgoed”]

Voeding supplementen

Elke vogel heeft grit en maagkiezel nodig. Je kan er voor kiezen om een vitaminen preparaat bij te geven, maar je kunt ook vers fruit geven.

[content-egg-block template=offers_grid groups=”supplementen”]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *