Beginners gids voor de verzorging van kwartels

Kwartels zijn een kleine, gedomesticeerde vogel die kan worden gehouden als huisdier of voor hun eieren. Ze zijn buitengewoon productief en leggen ongeveer 230 eieren per jaar, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die zijn eigen kudde in de achtertuin wil beginnen. Kwarteleitjes zijn ongeveer even groot als kippeneieren en smaken vergelijkbaar, maar ze hebben een iets donkerder dooier dan ander gevogelte.
Kwartels zijn nerveuzer dan andere pluimveerassen en houden er niet van om door mensen vastgehouden te worden; ze vinden het echter leuk om in grote groepen bij elkaar te zijn als ze voldoende ruimte krijgen (minstens 4 vierkante voet per paar).

Verzorging

Het verzorgen van kwartels is opmerkelijk eenvoudig. Je dagelijkse routine zal voornamelijk bestaan uit het uitlaten en zorgen dat ze voldoende eten en drinken hebben.

Laat je kwartels buiten het huis rondlopen, maar houd ze binnen de ren. Het zijn bekwame vliegers, dus hoe tam ze ook lijken, het is essentieel om ze in de vlucht te houden. Als ze ontsnappen, kan het moeilijk zijn om ze te vinden of te vangen. In het geval dat ze per ongeluk worden vrijgelaten, raden we aan de ren open te laten zodat ze kunnen terugkeren voor eten.

Het is niet nodig om kwartels ’s nachts in huis op te sluiten, omdat ze behoorlijk veerkrachtig en winterhard zijn. Als ze het koud hebben, zullen ze instinctief het huis intrekken. Kwartels hebben stevige, ronde lichamen en hebben geen speciale bescherming tegen de kou nodig, waardoor ze zelfstandig tegen barre weersomstandigheden kunnen.

Zorg ervoor dat het beddengoed schoon is. Kwartels zijn klein en hoeven niet vaak te worden schoongemaakt, omdat ze het grootste deel van hun tijd buiten in plaats van binnen doorbrengen en hun bodem bevuilen. Desalniettemin is het van cruciaal belang om het beddengoed regelmatig te vervangen om hun gezondheid te behouden.

Beoordeel de locatie van de schaduw. Het scherm dient om de kwartels te beschermen tegen wind, regen en zon, dus het kan nodig zijn het af te stellen, vooral als de Eglu verhuisd is.

Kwartelhuisvesting en rennen

Kwartelhuisvesting en ren moeten veilig zijn om te voorkomen dat ratten erin komen. Kwarteluitwerpselen produceren veel meer ammoniak dan ander pluimvee, dus het is belangrijk dat de kwartels voldoende ventilatie en een goede luchtcirculatie hebben.

Kwartels hebben tijdens de koudere wintermaanden meer bescherming nodig dan de meeste andere pluimveesoorten, omdat het kleine vogels zijn met dunne veren die zichzelf niet warm kunnen houden zoals grotere vogels dat wel kunnen.

Bovendien hebben ze de neiging om ’s nachts niet op stok te gaan zoals kippen, maar slapen ze liever op de grond of zitten ze op iets dichtbij (zoals een hekpaal).

Kwartels zijn zeer actieve vogels en vinden het heerlijk om hun omgeving te verkennen – ze zullen uren rondrennen in hun hokken als ze genoeg ruimte krijgen! De beste manier om voor voldoende ruimte te zorgen, is door een buitenren te bouwen die direct aan uw kippenhok is bevestigd, zodat roofdieren zoals katten er niet in kunnen komen via een opening tussen gebouwen

Kwarteldieet en voeding

Kwartels kunnen met of zonder ren worden gehouden, zolang ze maar een beetje gras of ander groen in hun dieet krijgen. Verenpikken kan voorkomen als kwartels zich vervelen, maar ook als de vogels een laag eiwitgehalte hebben.


Kwartels moeten minimaal 6 weken voer op basis van granen krijgen voordat ze mogen scharrelen op grassen en onkruid.

Het is belangrijk om uw koppel tijdens deze periode in de gaten te houden, aangezien ze misschien niet genoeg van de grond eten en daarom moeten worden aangevuld met grit (kleine steentjes) die hen helpen het voedsel goed te verteren, vooral bij het eten van harde zaden zoals zonnebloempitten of maïs pitten.

Lees meer over wat eten Japanse kwartels of de Beste voeding voor kwartels

Kwartelteelt en vruchtbaarheid

Kwartels beginnen eieren te leggen na slechts 8-12 weken. De mannelijke kwartels zullen beginnen te roepen als ze volwassen worden en zichzelf identificeren door het geluid van hun stemmen.

Ze produceren ‘schuimballen’ om vruchtbaarheid aan te geven, dus het is belangrijk dat u deze regelmatig controleert als u wilt dat uw vogels succesvol broeden.

Lees meer over Japanse kwartel eieren uitbroeden.

Kwartels bezig houden

  • Kwartels zijn zeer intelligente vogels en ze kunnen zich vervelen in hun verblijf. Om ze bezig te houden, moet je ze dingen geven om te doen, zoals boomstammen om op te klimmen en voorwerpen om onder te gaan.
  • Als u wilt dat uw kwartels eieren leggen, is het belangrijk dat ze voldoende ruimte en ruimte hebben voor nestkasten of nesten van houtkrullen of stro (geen hooi).

Levensduur van kwartels

Het zal je misschien verbazen dat kwartels wel 3-4 jaar oud kunnen worden. Hoewel de meeste boeken suggereren dat ze maar twee jaar zullen leven, is dit niet altijd het geval.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke vogel anders is en zijn eigen persoonlijkheid heeft, dus je moet erop voorbereid zijn dat je kwartel op elk moment tijdens zijn leven zal overlijden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *