VogelKweker

Vogels kweken, een leuke hobby

Aanbevolen

Beste kwartelvoer van 2024! Voedingsgids voor kwartels

Het kiezen van het beste kwartelvoer is essentieel voor het bevorderen van de gezondheid, groei en productiviteit van deze sierlijke vogels.

Kwartels hebben specifieke voedingsbehoeften die variëren naargelang hun leeftijd, ras en levensfase. Het ideale voer voor kwartels moet een uitgebalanceerde mix van eiwitten, vezels, vetten, vitaminen en mineralen bevatten om hun algehele welzijn te ondersteunen.

In dit artikel zullen we enkele van de beste kwartelvoeders op de markt verkennen, waaronder gerenommeerde merken zoals Garvo alfastart kwartelkuiken en GARVO Siervogel Pride 20 kg, die speciaal zijn samengesteld om kwartels van alle leeftijden en rassen te ondersteunen.

Daarnaast bespreken we de belangrijkste voedingsstoffen en ingrediënten die in deze voeders aanwezig zijn en hoe ze bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van uw kwartels.

Beste voeding voor kwartels

Hieronder een lijst met de beste commerciële voeding voor kwartels van 2024.

[content-egg-block template=offers_list]

Versele-Laga Country’s Best Gold 4 Mini korrels

Versele-Laga Country’s Best Gold 4 Mini korrels zijn een uitstekende keuze als het gaat om voeding voor kwartels. De korrels zijn speciaal ontworpen voor kwartels en bevatten een uitgebalanceerde mix van hoogwaardige granen, zaden, groenten en mineralen om aan de voedingsbehoeften van deze vogels te voldoen.

De mini-korrels zijn perfect voor kwartels van alle leeftijden en zorgen voor een goede opname en vertering van het voedsel. Bovendien zijn deze korrels gemakkelijk te vinden en te bestellen bij de meeste dierenwinkels en online retailers. Kies voor Versele-Laga Country’s Best Gold 4 Mini korrels als u op zoek bent naar een hoogwaardig voer voor uw kwartels.

[content-egg module=Bolcom products=”9200000089226700″ template=item_simple]

Garvo Siervogel mix

Garvo Siervogel Mix is een uitstekende voedingskeuze voor kwartels en andere siervogels die een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet vereisen. Deze mix bevat een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals granen, zaden, groenten, mineralen en eiwitrijke bestanddelen, die samen een complete en voedzame maaltijd voor uw kwartels bieden.

De diversiteit aan ingrediënten stimuleert het natuurlijke foerageergedrag van de vogels en draagt bij aan hun algehele gezondheid en welzijn. Garvo Siervogel Mix is gemakkelijk verkrijgbaar bij dierenwinkels en online retailers, waardoor het een toegankelijke en betrouwbare keuze is voor kwartelhouders die op zoek zijn naar een kwaliteitsvoer.

Overweeg Garvo Siervogel Mix als een topkeuze voor het voeden van uw kwartels en het bevorderen van hun optimale gezondheid en groei.

[content-egg module=Bolcom products=”9200000082376672″ template=item_simple]

Versele-Laga Country’s Best Gra-Mix Kuiken- & Kwartelgraan

Versele-Laga Country’s Best Gra-Mix Kuiken- & Kwartelgraan is een hoogwaardige graanmengeling die speciaal is ontwikkeld voor kuikens en kwartels. De mengeling bevat een variatie aan granen, zaden en zeer fijn gebroken maïs, die gemakkelijk kunnen worden opgenomen door kuikens en kwartels vanwege de fijne textuur van de ingrediënten.

Bovendien is de mengeling stofvrij dankzij de extra gereinigde granen en zaden. Om de spijsvertering van kwartels in topconditie te houden, wordt het aanbevolen om Grit ter beschikking te stellen. Grit heeft ook een positieve invloed op het beendergestel en de vorming van de eierschaal.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze graanmengeling een aanvullend voeder is en gerantsoeneerd moet worden aangeboden (maximaal 10%). Het is het meest gezond voor kwartels om een graanmengeling aan te vullen met een volledig voeder uit de Country’s Best-lijn, zoals de Dindo-voeding voor vleeskalkoenen. Country’s Best levert voer van hoge kwaliteit voor elk dier in elke levensfase, om zo een optimale gezondheid te garanderen.

[content-egg-block modules=Bolcom,Daisycon products=”9200000054131056,c7f0f6c00845d0e49902c4bd643f8bc2″ template=popup_compare]

GARVO Siervogel Pride 20 kg

GARVO Siervogel Pride 20 kg is een volledig voer dat geschikt is voor alle soorten siervogels, inclusief kwartels. Het voer is geschikt voor zowel de ouderdieren als de jongen en is zeer geschikt voor showdieren.

Het voer bevat een uitgebalanceerde samenstelling van mais, maisglutenvoer, lijnzaadvezels, sojaschroot, bietenpulp, luzerne, zonnepit, rietmelasse, schelpengrit, rijst, aardappeleiwit, biergist en softacid. Het bevat 12,9% ruw eiwit, 4,3% ruw vet, 9,0% ruwe celstof en 9,6% ruw as per kg.

Daarnaast bevat het voer belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, fosfor, natrium, lysine en methionine. Het voer is verrijkt met vitamines en sporenelementen, waaronder vitamine A, D3 en E, koper, zink, mangaan, ijzer, jodium en selenium. GARVO Siervogel Pride 20 kg is een voer dat speciaal is samengesteld voor siervogels, waaronder kwartels, en kan een uitstekende keuze zijn voor eigenaren die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig voer voor hun vogels.

[content-egg module=Bolcom products=”9200000099923477″ template=item_simple]

Garvo alfastart kwartelkuiken

Garvo alfastart kwartelkuiken is een speciaal samengesteld voer dat geschikt is voor jonge kwartelkuikens van geboorte tot ongeveer drie weken oud. Het voer is ook geschikt voor kleine kippenrassen, zoals serama’s en zijdehoenders. Het voer bevat onder andere sojaschroot, mais, tarwe, luzerne, erwtenbreuk, aardappeleiwit, soja olie, gedroogde vlokreeftjes, biergist, millet rood, oestergrit, softacid, lecithine en schelpengrit. Het voer heeft een hoog ruw eiwitgehalte van 25,0%, ruw vetgehalte van 5,3%, ruwe celstofgehalte van 5,4% en een ruw asgehalte van 7,3%. Daarnaast bevat het voer ook belangrijke mineralen zoals calcium, fosfor en natrium, en aminozuren zoals lysine en methionine. Garvo alfastart kwartelkuiken is een volledige voeding voor alle soorten kwartelkuikens. Het voer bevat ook toegevoegde vitamines en sporenelementen, zoals vitamine A, D3 en E, koper, zink, mangaan, ijzer en jodium.

[content-egg module=Bolcom products=”9300000075090770″ template=item_simple]

Versele-Laga Country`s Best Gold 4 Gallico Pelletlegkorrel

Versele-Laga Country’s Best Gold 4 Gallico Pelletlegkorrel is een volledig voeder voor legkippen dat ook geschikt is voor kwartels. Deze legkorrel bevat alle ingrediënten, mineralen en vitaminen die noodzakelijk zijn voor een goede eivorming en een sterke eierschaal.

Het voeder is de ideale oplossing om een natuurlijk legritme te behouden. De korrelvorm zorgt voor een vlotte voederopname zonder overmatig morsen.

Ik gebruik deze voeding zelf voor mijn kwartels en ben hier zeer tevreden over. Ze leggen goede eieren en zijn gezond.

[content-egg module=Bolcom products=”9200000108826570″ template=item_simple]

Wat moet een Japanse kwartel eten?

Een Japanse kwartel heeft een gevarieerd dieet nodig om gezond te blijven. Naast een goede kwaliteit van kippenvoer, hebben ze ook grit, gekiemde zaden, groenten, oesterschelpen en insecten nodig om hun voedingsbehoeften te vervullen.

Grit is een essentieel onderdeel van hun dieet omdat het hen helpt bij het vermalen en verteren van hun voedsel. Gekiemde zaden zijn ook belangrijk omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen en gemakkelijker te verteren zijn dan gewone zaden.

Groenten zijn een goede bron van voedingsstoffen en vezels en kunnen worden gegeven in kleine hoeveelheden.

Oesterschelpen zijn rijk aan calcium en andere mineralen, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten van de vogels.

Ten slotte zijn insecten een belangrijke bron van eiwitten en andere voedingsstoffen. Het is belangrijk om te onthouden dat de voedingsbehoeften van Japanse kwartels kunnen variëren afhankelijk van hun leeftijd, geslacht en reproductieve status. Voor meer informatie over wat Japanse kwartels moeten eten, kunt u terecht op mijn artikel over wat eten Japanse kwartels.

Aanbevolen

Onderwerpen

Laatste Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *