Wat eten Japanse kwartels?

Japanse kwartels zijn kleine, maar actieve vogels die behoefte hebben aan een uitgebalanceerd dieet om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn omnivoren en eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel.

Het dieet van Japanse kwartels moet bestaan uit een hoogwaardig voer dat is afgestemd op de voedingsbehoeften van deze vogels. Het is ook belangrijk om af en toe traktaties te geven en te zorgen voor de juiste voedingssupplementen om ervoor te zorgen dat uw Japanse kwartels alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

In deze blog zullen we bespreken wat Japanse kwartels eten en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw vogels een gezond en uitgebalanceerd dieet krijgen. We zullen ook enkele tips delen over het geven van traktaties en het toevoegen van supplementen aan het dieet van uw Japanse kwartels.

Wat eten Japanse kwartels in het wild?

Japanse kwartels, ook wel bekend als Coturnix japonica, zijn kleine vogels die oorspronkelijk uit Oost-Azië komen en in het wild een gevarieerd dieet volgen.

In hun natuurlijke habitat voeden deze kwartels zich voornamelijk met zaden, granen, grassen, bladeren, insecten en kleine ongewervelden zoals wormen en slakken.

Dit uitgebalanceerde dieet stelt hen in staat om essentiële voedingsstoffen te verkrijgen voor hun groei, voortplanting en overleving. Naast deze voedingsbronnen eten Japanse kwartels ook af en toe fruit en groenten, wat zorgt voor extra vitaminen en mineralen die hun algehele gezondheid bevorderen.

Over het algemeen zijn Japanse kwartels opportunistische eters die zich aanpassen aan de beschikbare voedselbronnen in hun omgeving, wat hen in staat stelt om te gedijen in diverse habitats.

Hazel grouse cock standing in colorful fall forest in Finland

Verschillend pluimvee, verschillend voedsel

Het voer voor Japanse kwartels, kippen en ander pluimvee kan aanzienlijke verschillen vertonen, zowel qua samenstelling als voedingswaarde, om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van elke vogelsoort.

Japanse kwartel voer is meestal fijner van structuur en bevat een hoger percentage eiwitten, rond de 20-24%, om de snelle groei en ontwikkeling van de kwartels te ondersteunen.

Kippenvoer daarentegen bevat meestal een lager eiwitgehalte, ongeveer 16-18%, afhankelijk van de leeftijd en het productiestadium van de kippen. Bovendien zijn de voerkorrels voor kippen grover en groter in vergelijking met die voor Japanse kwartels.

Wat betreft ander pluimvee, zoals eenden en kalkoenen, zijn er ook specifieke voedingsbehoeften die hun voer uniek maken.

Eendenvoer bevat bijvoorbeeld meer niacine (vitamine B3) om de gezonde groei van eenden te bevorderen, terwijl kalkoenvoer een nog hoger eiwitgehalte vereist, tot wel 28% voor jonge kalkoenen.

Het is cruciaal om het juiste voer voor elke vogelsoort te kiezen, aangezien een onevenwichtige voeding kan leiden tot gezondheidsproblemen, verminderde groei en een lage productie van eieren of vlees.

Relevant: Hoeveel eieren legt een Japanse kwartel?

De verschillen tussen kwartels voor eieren en voor vlees

Er zijn verschillen tussen de voedingsbehoeften van Japanse kwartels die worden gehouden voor hun eieren en die worden gehouden voor hun vlees.

Kwartels gehouden voor hun eieren hebben over het algemeen een dieet met meer calcium, vitamine D en fosfor nodig om de kwaliteit van de eieren te verbeteren en de botgezondheid van de vogels te garanderen.

Aan de andere kant hebben kwartels die gehouden worden voor hun vlees een dieet met een hoger eiwitgehalte nodig om spiergroei en ontwikkeling te ondersteunen. Het is ook belangrijk om op te merken dat de voedingseisen van kwartels verschillen naargelang hun leeftijd en productiefase.

Kwartels in de broedfase hebben bijvoorbeeld een andere voedingsbehoefte dan volwassen kwartels die al eieren leggen of worden opgekweekt voor vlees.

Het is daarom belangrijk om het juiste voer en de juiste voedingsstoffen te kiezen die passen bij de levensfase en het doel van de kwartels om een optimale productie en gezondheid te garanderen.

Commerciële voeding voor kwartels

Er zijn verschillende soorten commerciële voeding beschikbaar voor Japanse kwartels. Deze voedingsmiddelen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van kwartels, afhankelijk van hun leeftijd, productiefase en doel.

Commerciële voeding voor kwartels is meestal verkrijgbaar in de vorm van pellet of korrel. Het bevat een uitgebalanceerde mix van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de groei, ontwikkeling en algehele gezondheid van de vogels.

Bovendien zijn deze voedingsmiddelen ook verrijkt met extra voedingsstoffen, zoals probiotica en prebiotica, om de spijsvertering van de vogels te bevorderen en hun immuunsysteem te ondersteunen.

Het is belangrijk om bij het kiezen van commerciële kwartelvoeding te letten op de samenstelling, kwaliteit en consistentie van het voer. Een goede voeding kan een positief effect hebben op de productie van eieren en vlees, evenals de algehele gezondheid en levensduur van de vogels.

Lees hier alles over de beste voeding voor kwartels.

Formaat van de voeding

Japanse kwartels zijn bekend om hun kieskeurigheid als het gaat om de korrelgrootte van hun voeding. Om te garanderen dat deze vogels alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen, is het belangrijk om voer te verstrekken met een uniforme korrelgrootte.

Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van selectief eetgedrag, maar zorgt er ook voor dat de kwartels een evenwichtige en complete voeding krijgen. Een consistent formaat van voer, zoals fijne korrels of mini-pellets, is van cruciaal belang voor zowel jonge als oudere kwartels.

Door een uniforme korrelgrootte te kiezen, wordt de voedselopname en spijsvertering van de vogels bevorderd, aangezien zij het voer gemakkelijker kunnen consumeren en verwerken.

Bovendien draagt het verstrekken van voeding zonder verschil in korrelgrootte bij aan het verkleinen van de kans op verspilling van voedsel en het verbeteren van de algehele gezondheid en productiviteit van de kwartels.

Voedingsplan voor kwartels

Het voerplan voor een goede groei is essentieel voor het waarborgen van de gezondheid en ontwikkeling van uw kwartels. Dit handige “spiekbriefje” biedt een overzicht van de voedingsbehoeften op verschillende leeftijden en doeleinden.

Tijdens de eerste acht weken voert u uw kwartels een eiwitrijk dieet, de zogenaamde Starter-voeding, om de groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Daarna kunt u voor vlees- en eierproducerende kwartels overgaan op de Grower/Finisher-voeding, een speciaal samengesteld voer dat vanaf zes weken oud kan worden gegeven.

Voor kwartels die als sportvliegvogels worden gebruikt, is er Flight Formulas-voeding, die eveneens vanaf de leeftijd van zes weken kan worden gegeven en specifiek is samengesteld voor hun unieke behoeften.

Tot slot is er het Onderhoudsvoer, geschikt voor kwartels die als huisdier of leghen worden gehouden en kan worden gegeven vanaf 6-8 weken oud. Dit voer kan worden aangeduid als wildfeed, showvoeding of onderhoudsvoeding en is in sommige gevallen specifiek ontworpen voor eierkwartels.

Door dit voerplan te volgen, zorgt u ervoor dat uw kwartels op de juiste manier worden gevoed en ondersteund om te gedijen en gezond te blijven.

Vrije keuze in voer

Voedertijden voor kwartels zijn flexibel en minder strikt dan bij sommige andere vogelsoorten, omdat ze van nature tot ze verzadigd zijn eten.

Hierdoor kunnen kwartels prima gedijen met een systeem van voervrije keuze, waarbij ze 24/7 toegang hebben tot hun voer. Dit benadert hun natuurlijke eetgedrag en zorgt ervoor dat de kwartels naar behoefte kunnen eten, zonder de beperkingen van een vast voedingsschema.

Door kwartels continu toegang te geven tot voer, kunnen ze hun eigen eetgewoonten volgen en krijgen ze de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen om een optimale gezondheid en groei te garanderen.

Dit helpt ook om stress te verminderen en draagt bij aan een comfortabele en gezonde leefomgeving voor de vogels. Het is belangrijk om altijd vers en schoon voer beschikbaar te hebben om ervoor te zorgen dat de kwartels de best mogelijke voedingskwaliteit krijgen en om voedselverspilling te minimaliseren.

Door een voervrije keuze te bieden, kunt u tegemoetkomen aan de natuurlijke voedingsbehoeften van kwartels en hen de best mogelijke zorg bieden.

quails and eggs in a cage on a farm

Wat hebben ze nog meer nodig als voedsel?

Een gezond dieet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van Japanse kwartels. Hoewel een uitgebalanceerd dieet van voer en traktaties belangrijk is, hebben deze vogels ook andere voedingsbehoeften.

Oesterschelpen, grit, proper water, vitaminen en mineralen zijn allemaal belangrijk voor de gezondheid van Japanse kwartels.

In dit hoofdstuk zullen we deze belangrijke voedingsstoffen nader bekijken en uitleggen waarom ze zo belangrijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van uw vogels.

Oesterschelpen

Oesterschelpen zijn een belangrijk onderdeel van het dieet van Japanse kwartels. Deze vogels hebben calcium nodig voor de ontwikkeling en het onderhoud van hun skelet, evenals voor de productie van eierschalen.

Oesterschelpen bieden een natuurlijke en gemakkelijk beschikbare bron van calcium en kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan het voer van de kwartels.

Het is belangrijk om te zorgen dat de oesterschelpen fijn genoeg zijn om gemakkelijk door de kwartels te worden opgenomen.

Door oesterschelpen aan hun dieet toe te voegen, zorgt u ervoor dat uw Japanse kwartels de juiste hoeveelheid calcium krijgen die ze nodig hebben. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling en productiviteit van de vogels, en draagt ook bij aan het verminderen van de kans op gebroken eieren en botproblemen.

Naast oesterschelpen hebben Japanse kwartels ook behoefte aan een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet van eiwitrijk voer, zoals speciaal samengestelde voeding voor kwartels, evenals toegang tot vers water en grit om hun spijsvertering te ondersteunen.

Grit

Grit is een essentieel onderdeel van het dieet van Japanse kwartels. Grit is een mengsel van kleine steentjes en schelpen dat de vogels helpen bij het vermalen en verteren van hun voedsel.

Japanse kwartels hebben geen tanden, dus het is belangrijk dat ze grit hebben om hun voedsel effectief te kunnen verteren. Grit helpt ook bij de opname van voedingsstoffen en het verbeteren van de spijsvertering van de vogels.

Daarnaast kan het ook helpen om de vogels bezig te houden en hen de mogelijkheid te geven om hun snavels te slijpen. Er zijn verschillende soorten grit beschikbaar, zoals oesterschelpengrit, die ook calcium bevatten, of grit dat speciaal is ontworpen voor kwartels.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grit schoon en vers is en altijd beschikbaar is in een aparte voederbak. Door grit aan hun dieet toe te voegen, zorgt u ervoor dat uw Japanse kwartels de juiste ondersteuning krijgen voor een gezonde en efficiënte spijsvertering en voedingsopname.

Vitaminen en mineralen

Naast eiwitten, calcium en grit hebben Japanse kwartels ook een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven en goed te functioneren.

Vitamine A is bijvoorbeeld essentieel voor een goede ooggezondheid en helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Vitamine D is nodig voor de opname van calcium en de ontwikkeling van sterke botten en eierschalen. Vitamine E is een antioxidant die helpt bij het beschermen van de cellen en weefsels van de vogels.

Andere belangrijke mineralen zijn onder meer ijzer, zink en koper, die nodig zijn voor de ontwikkeling en functie van veel lichaamsweefsels en enzymen.

Om ervoor te zorgen dat uw Japanse kwartels de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgen, kunt u speciaal samengesteld voedsel voor kwartels gebruiken dat verrijkt is met deze voedingsstoffen.

U kunt ook vers fruit en groenten aan hun dieet toevoegen, zoals wortels, pompoen, spinazie en andere bladgroenten.

Het is belangrijk om te onthouden dat het geven van te veel vitamines en mineralen schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw kwartels, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en uw vogels te observeren om eventuele tekenen van overmatige inname te detecteren.

Water

Schoon en vers water is van cruciaal belang voor de gezondheid en het welzijn van Japanse kwartels. Water is essentieel voor de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en de regulering van de lichaamstemperatuur van de vogels.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het drinkwater van uw kwartels altijd schoon en fris is. Verontreinigd water kan schadelijke bacteriën en ziektekiemen bevatten die de gezondheid van de vogels kunnen aantasten en hun prestaties kunnen belemmeren.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de drinkbakken van uw kwartels regelmatig worden schoongemaakt en vervangen om bacteriële groei te voorkomen.

Het gebruik van een drinkfles is een goede manier om uw kwartels schoon en vers water te geven en het risico op besmetting te minimaliseren.

Zorg er ook voor dat uw kwartels altijd toegang hebben tot water, vooral tijdens warme dagen waarop ze meer water nodig hebben om gehydrateerd te blijven.

Door ervoor te zorgen dat uw Japanse kwartels altijd toegang hebben tot schoon en vers water, zorgt u ervoor dat ze gezond blijven en optimale prestaties leveren.

Traktaties

Japanse kwartels zijn populaire vogels die vaak als huisdier worden gehouden. Om ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven, is het belangrijk om ze een gevarieerd dieet te geven dat bestaat uit verschillende soorten voedsel.

Naast hun reguliere voeding kunnen traktaties helpen om hun dieet te diversifiëren en ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Gekiemde zaden, insecten en groenten zijn allemaal gezonde en voedzame traktaties die u aan uw Japanse kwartels kunt geven.

Door deze traktaties te geven, kunt u ervoor zorgen dat uw kwartels genieten van verschillende smaken en texturen en een gevarieerd en voedzaam dieet hebben.

Gekiemde zaden

Gekiemde zaden zijn een gezonde en voedzame traktatie voor Japanse kwartels. Het kiemproces verhoogt de voedingswaarde van zaden en maakt ze gemakkelijker verteerbaar voor de vogels.

Gekiemde zaden bevatten ook enzymen die de spijsvertering van de vogels helpen en de opname van voedingsstoffen bevorderen.

Door gekiemde zaden aan het dieet van uw Japanse kwartels toe te voegen, kunt u bijdragen aan hun gezondheid en welzijn.

U kunt verschillende zaden laten kiemen, zoals haver, boekweit, quinoa, zonnebloemzaden en nog veel meer.

Het kiemen van zaden is eenvoudig en kan thuis worden gedaan door de zaden te weken en ze vervolgens te laten ontkiemen in een vochtige omgeving. Zodra de zaden zijn ontkiemd, kunnen ze aan uw kwartels worden gevoerd als een traktatie of als onderdeel van hun reguliere dieet.

Het is belangrijk om te onthouden dat gekiemde zaden als traktatie moeten worden gegeven en niet als hoofdonderdeel van het dieet van uw kwartels, omdat ze niet alle voedingsstoffen bevatten die de vogels nodig hebben om gezond te blijven.

Insecten

Insecten zijn een natuurlijke en voedzame traktatie voor Japanse kwartels. In het wild eten kwartels vaak insecten als onderdeel van hun dieet, dus het toevoegen van insecten aan het dieet van uw kwartels kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn.

Insecten bevatten veel eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van vogels.

U kunt verschillende soorten insecten als traktatie aanbieden, zoals meelwormen, krekels en buffalo wormen. Deze insecten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij dierenwinkels en online winkels en kunnen worden bewaard in een koelkast of vriezer totdat u ze aan uw kwartels wilt voeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat insecten alleen als traktatie moeten worden gegeven en niet als hoofdonderdeel van het dieet van uw kwartels, omdat ze niet alle voedingsstoffen bevatten die de vogels nodig hebben.

Bovendien moet u erop letten dat de insecten vrij zijn van pesticiden en andere schadelijke stoffen voordat u ze aan uw kwartels voert.

Door insecten als traktatie aan te bieden, kunt u ervoor zorgen dat uw Japanse kwartels een gevarieerd en voedzaam dieet krijgen en hun natuurlijke instincten kunnen volgen.

Groenten

Groenten zijn een gezonde en voedzame traktatie voor Japanse kwartels. Groenten bevatten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels die bijdragen aan de gezondheid en welzijn van de vogels.

U kunt verschillende soorten groenten als traktatie aanbieden, zoals broccoli, wortelen, paprika’s en bladgroenten. Het is belangrijk om groenten in kleine stukjes te snijden voordat u ze aan uw kwartels geeft, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gegeten.

U kunt de groenten als traktatie aanbieden door ze op een schaal te plaatsen of door ze aan een touwtje op te hangen in de kooi van uw kwartels.

Het is belangrijk om te onthouden dat groenten als traktatie moeten worden gegeven en niet als hoofdonderdeel van het dieet van uw kwartels, omdat ze niet alle voedingsstoffen bevatten die de vogels nodig hebben.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat de groenten vrij zijn van pesticiden en andere schadelijke stoffen voordat u ze aan uw kwartels voert.

Door groenten als traktatie aan te bieden, kunt u ervoor zorgen dat uw Japanse kwartels een gevarieerd en voedzaam dieet krijgen en kunnen genieten van verschillende smaken en texturen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *